Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Semester)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Semester

Publicerad Friday, 20 July 2012, 08:33 av Björn Smitterberg

Nu kommer värmen, var så säker…
Redaktören tänker nämligen ta ledigt.

Redaktörens ledighet har tidvis varit ett säkert kort för att det ska ösregna, men det måste medges att ibland har redaktören haft tur med vädret också. Förra året, exempelvis, hade redaktören några strålande fina semesterdagar. Och valborgsmässohelgen på Gotland i våras var inte dum.

Det kan dock konstateras att allt fler av Lidköpingsnytts läsare tycks befinna sig på någon ort utmed Medelhavet just nu – sådant kan utläsas av statistiken. Grattis.

Nu skall inte redaktören åka till Medelhavet, nej. Men ändå tillräckligt för att koppla av. Joakim är kvar hemma och han tar över – han har den senaste tiden hjälpt till allt mer på den redaktionella sidan. Det är bra. Redaktören blir heller inte borta hela veckan, bara slutet av veckan.

Viss uppdatering blir det, men inte ständig bevakning.

I stället skall redaktören uppdatera sig. Konstutställningar, vandringar och promenader så långt benen tillåter. Bad? Möjligen i värmd bassäng. Bada i sjön nu för tiden – med moderna vattentemperaturer och redaktörens ålder – kräver yllefodrade badbyxor.

Lidköping är en stad i ständig förändring. I sommar har cisternerna försvunnit – bara lite betongskydd finns kvar. I högar finns det som krävdes som oundgängligt för bara 25 år sedan. Synen på stadens sjönära delar har uppenbarligen ändrats. Efter att ha varit industriområden blir det nu bostadsområden.

För övrigt konstaterar redaktören att det blir allt svårare att gömma sin förmögenhet. Nu träder det nya skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz i kraft. Vi mångmiljardärer är verkligen förföljda. Attan också…

Denna vecka blir det inga klyftor utdelade, inga sura och inga söta.

Veckans roliga historia kommer från en bekant i Stockholm:
Mannen frågar flickan:
– Vill du gifta dig med mig?
Flickan svarar direkt:
– Nej, men jag måste berömma dig för din goda smak.

God Helg