Gå direkt till Nyheten (Äntligen stopp för snuskvatten i Vänern)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 20 mars 2019
 1. Dagens namn:
 2. Joakim och Kim
 3. I morgon:
 4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Äntligen stopp för snuskvatten i Vänern

Publicerad tisdag, 06 mars 2012, 11:13 av Björn Smitterberg

Regeringen föreslår en ny lag som innebär förbud mot att tömma toaletter och annat avfall i havet, längs kusterna och i Vänern och andra sjöar.

I stället skall avfallet lämnas i hamnarna. I Lidköping finns hittills bara en gästhamn som tar emot avfall från toaletter – det är Spiken. Den nya lagen skall börja gälla – om riksdagen antar den – vid båtsäsongens början 2015.

 

6 Comments

 1. NAJNAJNAJ

  Härligt! Ska bli skönt att kunna bada i rent vatten.
  Hoppas att kommunen ser till att det finns med toalett tömning i tillståndet
  när dom som söker tillstånd för ny-till byggnation av hamnar.

 2. Zeduce

  Nu är det bara alla andra sjöfåglar mm som skall övertygas att göra sina behov på någon ö eller fastland. Skit som skit med den skillnaden att fågelskit kan innehålla salmonella. ;-) 
  PS Det vore trevligt om du kan ge en liten follow up till hösten om hur mycket härligare det blev denna sommar mot tidigare år.

 3. 9969

  Ni båtägare ska väl inte gnälla, ingen båtskatt ingen skatt/besiktning på båtkärror. Sjöpoliser och sjöräddning är ju inte gratis, men vi skattebetalare pröjsar snällt och då kan vi väl få bada i vatten utan båtfolkets avföring!!!

 4. Nisse

  Även din skit kan innehålla salmonella… annars hade det ju liksom inte varit något problem med fåglarna! ;-)
  På något sätt hoppas man ju att vi båtägare har lättare att ta till oss problematiken än en fågel – kanske inte alltid är så…

 5. Zeduce

  Har inte gnällt heller men däremot så betalar jag skatt på bränslet till min båt, visst kostar sjöpolisen pengar i form av skattepengar däremot sjöräddningen går runt på donationer och ideela timmar.
  PS  Å du har aldrig pissat i vattnet när du badat eller =)

 6. Zeduce

  Kanske inte var allvarlig till 100% ang fåglarna, men du kanske missade det. Isf skall jag vara tydlig så at även du förstår….Det var mer menat som ett skämt =)

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet