Gå direkt till Nyheten (Avslår troligen ansökan om gatukök på torget)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Lördag 25 februari 2017
 1. Dagens namn:
 2. Sigvard och Sivert
 3. I morgon:
 4. Torgny och Torkel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

LÖRDAG 25 FEBRUARI

Utställning
10-14: Margaretha Jonsson – keramik. Galleri Lidan

Djurens Vänner
11-12,30: Lördagsöppet Esplanaden 22.

Dramatisering av pixi-böcker
11: stadsbiblioteket. Musikskolans show- och musikalgrupp Stars of Tomorrow spelar upp scener ur pixiböcker för barn från 3 år.

Bio och livesändningar som visas på Folkets Hus (föreställningar på Röda Kvarn anges särskilt):
15.00 Moonlight, 11 år
15.00 Röda Kvarn Vaiana (sv. tal), 7 år
17.30 A Cure for Wellness, 15 år
17.30 Röda Kvarn Rum 213 (sv. text), 11 år
19.00  Rusalka, 230 kr Från New York direktsänd opera 4 tim 5 min
19.30 Röda Kvarn Fifty Shades Darker, 15 år
20.30 Den okända flickan, 15 år

Hela Mötesplatsen – klicka

Avslår troligen ansökan om gatukök på torget

Publicerad torsdag, 16 februari 2012, 15:22 av Redaktionen

Den ansökan om att få bygga ett gatukök med offentliga toaletter på Nya Stadens torg som Josef Bunyemen lämnat in kommer troligen att avslås. I yttrande till Samhällsbyggnadsnämnden slås fast att det för närvarande inte är möjligt att upplåta mark från kommunens sida.

Det är alltså Samhällsbyggnadsnämndens politiker som skall besluta, men beredningen av ärendet tar upp en rad oklara frågor som nämnden måste låta utreda innan det är möjligt att upplåta mark. Dessutom är yttrandet från Plan- och bygg-enheten tveksam till om den speciella miljön tillåter ett gatukök.

Josef Bunyemen driver i dag den mobila Torggrillen invid Lidan.

 • Goggleman

  Plan- och byggenheten är tveksam beroende på den speciella miljön. Den stora parkeringsplatsen som gjordes för ett par år sedan var däremot helt ok. Ibland undrar man.

 • Zeduce

  Ja ett levande centrum känns ju ganska avlägset med en sådan attityd, Släpp handbromsen för ¤&% 

 • Kerca

  Förr fanns det plats för både korvhandlare och våffelbagare på torget, nu verkar det mesta vara helt omöjligt. Det pratas om att skapa ett levande centrum efter klockan 18, vem anser Samhällsbyggnad och plan- och byggenheten skall skapa detta levande centrum om man inte får använda sig av marken? Josefs gatukök är ju idag en fantastisk samlingsplats vid tider då det verkligen behövs.  

 • Agust Vråk

  Det var f-n i mig det dummast jag har läst på länge. Ett levande centrum? När då och för vem? Den speciella miljön? Busshållplatser och parkeringsplatser var det inga som helst problem att bygga!!

 • PetterNordgren

  Hur definierar man ”på torget”. Inkluderar man området som korvvagnen står på nu nere vid Lidan eller bara själva torgytan innanför gatorna. det är ju där som ansökan om gatukök gäller.
  Jag kan faktiskt hålla med om att miljön är så speciell att någon byggnation förutom den befintliga (Gamla Rådhuset) kanske inte bör godkännas. Det var väl ingen som tyckte att den gamla torgkiosken var så fantastiskt fin. Däremot så bör man absolut se över vad som kan göras för att göra vår älv(å)strand, både östra och västra sidan, mer levande och attraktiv igen. Oavsett om man låter järnvägsbron förbli öppningsbar eller inte, och överväger möjligheten att öppna Rörstrandsbron så finns det många möjligheter att låta våra kajer bli en mer levande och dynamisk del av staden. Att, som idag, låta båda kajsidorna mellan Rörstrandsbron och torgbron i stort sett bara utnyttjas som parkeringsplatser tycker jag är ett stort slöseri med resurser.