Gå direkt till Nyheten (2 x Holgersson i Otterstad på midsommarafton)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Markus
  3. I morgon:
  4. Teresia och Terese

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

2 x Holgersson i Otterstad på midsommarafton

Publicerad torsdag, 23 juni 2011, 13:10 av Redaktionen

Nu startar Sunnersbergs församlings Musik i sommarkväll för sommaren 2011.
Den är i år förlagd till Otterstads kyrka på onsdagar, men redan ikväll på Midsommarafton tjuvstartas med en konsert med Hannah Holgersson, sång & Joakim Holgersson, piano.


Ett program med sånger om sommar och kärlek inleder. Välkända sånger från operans och musikalens värld blandas med våra mest älskade svenska sånger och visor, såsom ”I denna ljuva sommartid”, ”Summertime” och ”Visa vid midsommartid”.

Hannah Holgersson är en av Sveriges mest mångsidiga sångerskor med en repertoar som inkluderar både opera, musikal och visa såväl som nyskriven konstmusik. Hon är flitigt anlitad och framträder på nationella och internationella scener, i tv och på radio. Hon har sjungit med flera framstående orkestrar som Kungliga Filharmoniska Orkestern, Kungliga Hovkapellet, Radiosymfonikerna, Norrköpings Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, San Fransisco Symphony Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Drottningholms Barockensemble, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker samt slagverksensemblen Kroumata. Hannah debuterade som operasångerska i rollen som Zerlina i Mozarts Don Giovanni 2003, och 2006 var hon med i den svenska Melodifestivalen där hon, med gruppen Elysion framförde låten ”Golden Star”.

Hannah Holgersson är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, varifrån hon har examen som sångsolist och pedagog. Hannah Holgersson är också medlem i Eric Ericsons Kammarkör.

Joakim Holgersson arbetar som frilansmusiker på heltid. Piano är hans huvudinstrument men arbetar även som arrangör och kompositör. Joakim Holgersson har även en inspelningsstudio i Bromma där han spelar in allt från kända artister till storband, orkestrar och mindre popband. Joakim Holgersson har också jobbat i TV-produktioner såsom Sommarkrysset, Bröstcancergalan, Singing Bee med flera. Artister som Joakim Holgersson arbetar med är bl.a Hannah Holgersson, Lena-Maria Klingvall, Daniel Lindström, Magnus Bäcklund, Emilia Rydberg, Linda Lampenius och många fler.

Hösten 2010 komponerade Joakim Holgersson musiken till ”Genesis”, en stor illusionshow i Australien producerat av Danze Fantasy (London). Under våren 2011 satt Joakim Holgersson i orkestern på R.E.A som gick på Hamburger Börs i Stockholm tillsammans med Anders Lundin. Ola Forsmed, Charlotte Strandberg och Sussi Eriksson i regi av Hans Marklund. Joakim Holgersson är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hannah och Joakim framträder regelbundet som duo i både profana och sakrala sammanhang. Joakim är också producent och låtmakare på Hannahs soloskiva ”Free Voc” (2008). 2007 arbetade de fram titelmusiken till illusionisten Joe Laberos show ”Invited”.

Som ett kuriosum kan nämnas att Hannah är gift med en av Joakims bröder och bär således samma efternamn!

Det är fri entré och en kollekt tas upp till församlingens missionsprojekt i Bukoba, Tanzania. Kvällens aftonbön leds av komminister Cecilia Gunnarsson.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet