Gå direkt till Nyheten (Debatt: (M) står fast vid krav på fyrfilig E20)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 30 september 2016
 1. Dagens namn:
 2. Helge
 3. I morgon:
 4. Ragnar och Ragna

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

FREDAG 30 SEPTEMBER

Forskarfredag
9-11: De la Gardiegymnasiets gymnastiksal. Arr Vänermuseet.

Kulturlunch
12: Writing for TV med Peter Harness

Forskarfredag
17-18: Forskarfredag med Vänermuseet. Plats: Stadsbiblioteket

Berättarkväll
18.30: Sparrestugan vid Rackeby bygdegård

Bandy
18,30: Svenska cupen: Villa Lidköping – Bollnäs. Sparbanken Lidköping Arena.

Bio på Folkets hus (om föreställningen ges på Röda kvarn anges det särskilt):
11.00 Siv sover vilse (sv. text), Barntillåten
11.00 The Magnificent Seven, 15 år
15.00 Snowden, 15 år
18.00 Miss Peregrines hem för besynnerliga barn 3D (sv. text), 11 år
18.00 Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (sv. text), 11 år
18.30 Röda Kvarn Jag älskar dig – en skilsmässokomedi (sv. text), Barntillåten
20.45 Deepwater Horizon, 15 år
20.45 Min pappa Toni Erdmann, 15 år
20.45 Röda Kvarn Bridget Jones’s Baby, Barntillåten

Hela Mötesplatsen – klicka

Debatt: (M) står fast vid krav på fyrfilig E20

Publicerad fredag, 13 maj 2011, 09:18 av Redaktionen

– Vi Moderaterna står fast vid kravet – bygg ut E20 till fyrfältsväg, skriver Gunilla Levén i en debattartikel.

Socialdemokraterna försöker skylla ifrån sig och lägga över ansvaret för E20 på regeringen. Men regeringen tar ansvar för infrastrukturen och har avsatt 2,1 miljarder kronor för upprustningen av E20 kommande år.

Vad än socialdemokraterna försöker påstå är det regionens egna prioriteringar som nu är avgörande för vilken vägtyp som byggs under satsningen. Fram tills nyligen rådde en bred politisk enighet om att E20 skulle byggas ut till minst fyrfältsväg. Men för att i det rödgröna samarbetet, blidka det väg- och tillväxtfientliga Miljöpartiet har socialdemokraterna backat från kravet och helt enkelt förhandlat bort E20.

Moderaterna har tillsammans med de andra allianspartierna drivit frågan om att bygga ut E20 till minst fyrfältsväg. Och vi står fast vid vårt krav.

För oss handlar det om att skapa de bästa möjligheterna för Västra Götaland, för människor att trafiksäkert ta sig till och från arbete, studier och fritidsaktiviteter, om företagens möjligheter att växa och skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Ur ett tillväxtperspektiv spelar E20 en stor roll för hela Sverige. Om godsflödet inte fungerar drab¬bas den svenska produktionen och därmed möjligheten att generera arbetstillfällen, tillväxt och välfärd. Om tillväxten uteblir riskeras snabbt den välfärd som sedan generationer byggts upp. Att bygga om E20 till en 1+1 eller 1+2 väg där långsamgående trafik blandas med traktorer, godstransporter och personbilar kan därmed knappast anses som ett förnuftigt alternativ.

Att den nuvarande rödgröna regionledningen och stödpartiet Sjukvårdspartiet backar från tidigare överenskommelser och uttrycker sig allmänt otydligt om E20 gentemot riksdag och regering, är ett svek mot Skaraborg och hotar utvecklingen i vår del av regionen.

Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Då finns chansen att välja nytt – och välja ett parti som står upp för Skaraborg och E20.

Gunilla Levén (M)
Kandidat till regionfullmäktige

 • Elof

  Ni har styrt i 4½ år i Riksdagen nu och det har inte ens blivit en tummetott av ”satsningarna” på E20 så VARFÖR ska man tro att ni nu helt plötsligt skulle börja satsa när det inte finns med något före 2021? Löjligt att påstå saker som folk med egna ögon kan se inte stämmer.

 • OveNordstrom

  Om du sänker skatten Levén så får du säkert ihop pengarna till E20 betydligt snabbare. Sänk till 0 kr nu, så var säkert E20 4-fältsväg redan 2008. Eller vad tror du? Dynamiska effekter fungerar väl retroaktivt i Moderatland? Och då får ju nästan Widegren upprättelse på samma gång om hon kan dra bort två år av svikna löften.
  :-D