Gå direkt till Nyheten (Debatt: (M) står fast vid krav på fyrfilig E20)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 28 oktober 2016
 1. Dagens namn:
 2. Simon och Simone
 3. I morgon:
 4. Viola

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

TORSDAG 27 OKTOBER

PRO Lidköping
10-12: Öppet hus med fika. Sockerbruket

SPF Lidköping
15. Café 15. Wennerbergsgården.

Gospelkonsert
Gospelverkstaden ger konsert i Lidköping:
13: Lunchkonsert i De la Gardiegymnasiet med skolans estetelever.
19: Gospelkonsert med Con Brio gospel och Sigfridskören i S:t Sigfrids kyrka

Ny belysning på Torgbron
17,30: Invigning och nedräkning.

NBV-IOGT
15: Visning av film från SGU-kongressen 1941 med många glimtar från Lidköping med omnejd. Plats Godtemplargården N Torngatan 1. Entré 60:- inkl kaffe.

Torgbron tänds
17,30: Invigning av den nya ljussättningen av Torgbron.

Tjejkväll
18: Lidköpings handlare har öppet med inriktning på kvinnor.

Musikskolekonsert: Blåsningen
18: Lidköpings musikskolas blåsorkester spelar filmmusik. Fri Entré. Plats Folkets Hus.

Föreningsarkivet – föreläsning
18,30; Historiskt om behovet av invandring. Stadsbiblioteket/Föreningsarkivet

Gösslunda S-förening
18,30: Oktoberfest. Måltid samt kaffe o kaka, Kjell Hedvall medverkar. Medtag gärna släkt och vänner. Plats: Kaffekvarnen i Stenhammar.

Klubb Maritim
19: Månadsmöte med Henrik Källson, Thunbolaget.Lokalen Målaregatan 8.

Bio på Folkets hus (om föreställningen ges på Röda kvarn anges det särskilt):
18.30 Jack Reacher: Never Go Back, 15 år
20.00 Inferno, 15 år
21.00 Morran & Tobias – som en skänk från ovan (sv. text), 11 år

Hela Mötesplatsen – klicka

Debatt: (M) står fast vid krav på fyrfilig E20

Publicerad fredag, 13 maj 2011, 09:18 av Redaktionen

– Vi Moderaterna står fast vid kravet – bygg ut E20 till fyrfältsväg, skriver Gunilla Levén i en debattartikel.

Socialdemokraterna försöker skylla ifrån sig och lägga över ansvaret för E20 på regeringen. Men regeringen tar ansvar för infrastrukturen och har avsatt 2,1 miljarder kronor för upprustningen av E20 kommande år.

Vad än socialdemokraterna försöker påstå är det regionens egna prioriteringar som nu är avgörande för vilken vägtyp som byggs under satsningen. Fram tills nyligen rådde en bred politisk enighet om att E20 skulle byggas ut till minst fyrfältsväg. Men för att i det rödgröna samarbetet, blidka det väg- och tillväxtfientliga Miljöpartiet har socialdemokraterna backat från kravet och helt enkelt förhandlat bort E20.

Moderaterna har tillsammans med de andra allianspartierna drivit frågan om att bygga ut E20 till minst fyrfältsväg. Och vi står fast vid vårt krav.

För oss handlar det om att skapa de bästa möjligheterna för Västra Götaland, för människor att trafiksäkert ta sig till och från arbete, studier och fritidsaktiviteter, om företagens möjligheter att växa och skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Ur ett tillväxtperspektiv spelar E20 en stor roll för hela Sverige. Om godsflödet inte fungerar drab¬bas den svenska produktionen och därmed möjligheten att generera arbetstillfällen, tillväxt och välfärd. Om tillväxten uteblir riskeras snabbt den välfärd som sedan generationer byggts upp. Att bygga om E20 till en 1+1 eller 1+2 väg där långsamgående trafik blandas med traktorer, godstransporter och personbilar kan därmed knappast anses som ett förnuftigt alternativ.

Att den nuvarande rödgröna regionledningen och stödpartiet Sjukvårdspartiet backar från tidigare överenskommelser och uttrycker sig allmänt otydligt om E20 gentemot riksdag och regering, är ett svek mot Skaraborg och hotar utvecklingen i vår del av regionen.

Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Då finns chansen att välja nytt – och välja ett parti som står upp för Skaraborg och E20.

Gunilla Levén (M)
Kandidat till regionfullmäktige

 • Elof

  Ni har styrt i 4½ år i Riksdagen nu och det har inte ens blivit en tummetott av ”satsningarna” på E20 så VARFÖR ska man tro att ni nu helt plötsligt skulle börja satsa när det inte finns med något före 2021? Löjligt att påstå saker som folk med egna ögon kan se inte stämmer.

 • OveNordstrom

  Om du sänker skatten Levén så får du säkert ihop pengarna till E20 betydligt snabbare. Sänk till 0 kr nu, så var säkert E20 4-fältsväg redan 2008. Eller vad tror du? Dynamiska effekter fungerar väl retroaktivt i Moderatland? Och då får ju nästan Widegren upprättelse på samma gång om hon kan dra bort två år av svikna löften.
  :-D