Gå direkt till Nyheten (Centern utsåg sitt regionråd)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Joakim och Kim
  3. I morgon:
  4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Centern utsåg sitt regionråd

Publicerad tisdag, 28 september 2010, 20:38 av Redaktionen

Sent på tisdagskvällen utsågs Kristina Jonäng till regionråd för Centerpartiet i Västra Götaland.
– Jag är glad för förtroendet. Vi har några år av många utmaningar framför oss, t ex förutsättningar för fler jobb, satsningar på infrastruktur och en bättre kollektivtrafik i hela Västra Götaland, säger Kristina Jonäng.

– Det återstår också mycket arbete när det gäller sjukvård. VG-primärvård är en lyckad satsning, men ännu mer behöver göras för att tillgängligheten till primärvården ska öka.
 
Kristina Jonäng är 42 år och utbildad på Handelshögskolan i Göteborg. Kristina Jonäng har varit aktiv i politiken sedan hon gick med i Centerpartiets Ungdomsförbund som 15-åring. Som 20-åring satt hon i kommunfullmäktige i Kungälvs kommun och även en kort period som ersättare för dåvarande landstingsrådet Bertil Olsson i Bohuslandstinget. Under åren 1993-1996 var Kristina Jonäng ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund. Åren 1999-2006 hade Kristina Jonäng ett stort antal uppdrag i Västra Götalandsregionen, bl a som ordförande i regionens miljönämnd. Under perioden 2006-2008 arbetade Kristina i regeringskansliet som stabschef hos miljöminister Andreas Carlgren.

– Nu har jag flyttat hem till Bohuslän igen tillsammans med min man och tre barn. Vi har bosatt oss i Ljungskile. Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att vara regionråd de kommande fyra åren.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet