Gå direkt till Nyheten (Miljöpartister agerar mot Hovbyflyg på lördag)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljöpartister agerar mot Hovbyflyg på lördag

Publicerad torsdag, 11 februari 2010, 11:39 av Redaktionen

På lördag kommer Miljöpartister och medlemmar i Grön Ungdom att finnas på Nya Stadens torg under förmiddagen. Avsikten är att agera mot planerna på flyglinje mellan Hovby och Landvetter och även agera i klimatfrågan.

Bland annat kommer tal att hållas, en installation skall sättas upp och allmänheten får möjlighet att direkt diskutera bla flygfrågan med miljöpartister. Miljöpartiet i Lidköping har sagt klart nej till att stödja förslaget om flyglinje mellan Hovby i Lidköping och Landvetter.

34 kommentarer på “Miljöpartister agerar mot Hovbyflyg på lördag”

 1. Tomas skriver:

  tydligt exempel på att MP strävar bakåt

 2. Mia skriver:

  Tydligt tecken på att miljöpartiet tänker framåt! Flyga är ju så 1900-tal. Vi ärvde inte jorden av våra föräldrar – vi lånar den av våra barn.

 3. Jan skriver:

  Mia.
  Om jag inte har helt fel så är väl MP förespråkare för jänväg!
  Tåg åkte man både på 1800- och 1900-talet, så hurvida Mp tänker framåt kan man ju diskutera……

 4. B.Klang skriver:

  Finns det något mer bakåtsträvande än MP? Svar Nej!!!!!

 5. JLd skriver:

  Väntar med spänning på när järnvägen som tar oss direkt till Landvetter blir klar. MP kanske vet.

 6. Nisse skriver:

  Byt ut v i Hovby Flygplats mot ett b – det är vad det handlar om. Flygplan på hobbyflygplatsen kändes fräsch -71, men 2010 vill jag ha bra kollektiv-trafik med hög turtäthet. Då jag inte har behov av att flyga jorden runt varannan månad, men däremot vill ta mig till landets storstäder oftare har jag större glädje av det…

 7. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Nu tar jag bara ett exempel som Eslöv./Jag har bott där i 15 år/
  Tåget går var 20-e minut från/genom Eslöv -Malmö till Koppenhagen och stannar 5 meter från flygplatsens rulltrappan.Så har vi tänk någongon mellan och Lidköping-Landvettern.Fungerar otroligt bra!Miljöpartiet vill satsa på det!

 8. kjell hedvall skriver:

  Hovby är Västra Götalands bästa flygplats efter Landvetter.
  Vill du flyga till Stockholm eller Malmö går det bra från Hovby.
  Det ingår en Bromma linje i konceptet Air Skaraborg.

 9. Olle skriver:

  MP är totalt livsfarliga! Miljön har gått i huvudet på folk!
  Det jorden själv skapar är inte skadligt för den.

 10. kjell hedvall skriver:

  En järnväg tar säkert 25 år minst. Vi har fått ett erbjudande att vara med i detta koncept nu.Är bra om man håller sig till sakfrågan att Miljöbelastningen gått ned kraftigt när West Air försvann. Air Skaraborg tar ca 20 % av gällande miljötillstånd.
  För min del är det en ekonomisk fråga.
  Utredningen fortsätter men det är positivt ännu.

 11. Göran Larsson MP skriver:

  Tänk ! Är det flyglinjer på 11,9 mil som kommuner skall vara med och subventionera ! Tänk om alla 293 kommuner tänkte på detta sättet ! Jag tror alla inser proplemet men likt strutsen i sanden kan man ju tänka ! Jag vill till den och den destinationen ! Jag vill inte åka buss eller tåg först ! Jag har råd ! Ett hållbart samhälle inkluderar det sociala, ekonomiska och miljömässiga budskapet ! Vi måste satsa på utbyggd buss och tågtrafik !

 12. funderar... skriver:

  Om Nisse inte vill flyga så vill andra inte tvinga honom… men om andra vill flyga så ska inte Nisse hindra andra… Det är inte flyget och bilarna som är stygga mot miljön…det är bränslet…ska det vara så svårt att förstå…? och jag tycker att det verkar jättesmart att flyga ex. till arlanda eller landvetter då det är komplicerat och dyrt att ta bil eller tåg… men till t.ex. göteborg är det naturligtvis smartare att ta tåget…

 13. Drean skriver:

  Syftet med den planerade flyglinjen är ju inte att ta folk till Gbg utan till Landvetter och därefter vidare ut i Europa osv. När kommer en järnväg till Landvetter vara klar, som även trafikerar Lidköping? 2025, tidigast? Det ska byggas nya spår hela vägen, 2 st dessutom. Vi ska elektrificera hela sträckan samt annat. Lär inte vara klart på många år? Eller ja, järnvägen kommer väl gå till gbg och sen ska man knöla in sig på en flygbuss. Smidigt!

 14. Nisse skriver:

  Fast Nisse vill inte höra att han ska behöva betala det med sin skatt – sen får andra flyga hur mycket de vill, men fundera ut ett sätt där du betalar det med din egen plånbok!

 15. Andy skriver:

  Skulle aldrig få för mig att sätta mig på buss ellet tåg från Lidköping till Landvetter med packning o mera väntetider. Nä, antingenen tar jag bilen själv eller så ber jag nån skjutsa mig. Skulle gärna ta flyget direkt från Hovby.

 16. JLd skriver:

  Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping

  Men för tillfället finns det ingen järnväg till Landvetter med avgång var 20e min. När MP har sett till att Järnvägen till Landvetter är klar och vi HAR snabbtåg så ökar trovärdigheten i ert resonemang. Argumentet att ni arbeter för blir lite svagt idag.

 17. Elof skriver:

  jLd
  Varför ska det vara avgång var 20e min med tåget när flyget från Hovby ska gå 2 ggr/dag? Räcker väl att man sätter inte buss 2 ggr/dag för att matcha flyget i så fall. Går ju nästan att låta 10 personer/buss åka så att det finns gott om plats för det kommer ändå ge en ekonomisk vinst för kommunen jämfört med vad flyg-alternativet kommer kosta oss skattebetalare.

 18. Rembrandt skriver:

  Men hur påverkar detta miljön? Är det miljövänligt att flyga så korta streckor? Skulle det inte vara miljövänligt så är det ju helt dumdristigt att ha flygplats där när världs situationen är som den är.

 19. Mmia skriver:

  Jag blir bara så trött på mp:s alla argument i denna fråga. Fortsätt ni att cykla eller åka med häst och vagn. I min bekantskapskrets och familj är vi eniga om att en flyglinje till Landvetter skulle betyda mycket för Lidköping och den skulle underlätta för oss, både för jobb- och privatresor. Mp:s medlelmmar tycks stå med blicken hysteriskt fäst vid sina egna fötter medan andra har lyft den och blivit europeer och t o m världsmedborgare.

 20. Elof skriver:

  Mmia
  Du får gärna flyga från din altan för min del så länge JAG slipper vara med och betala det hela. Så sälja av flygplatsen till bolaget som vill flyga från Hovby så får väl ni som är intresserade av att flyga gå in med era pengar så kan kommunen lägga pengarna på sånt som är en kommun ska sköt istället för flygplatser som inte hör dit.

 21. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Till Mmia:
  Tänk! Att du och din ”bekantskapskrets och familj” har blivit europeer nyligen./Ni är inte hela Skaraborg/Jag och många andra här i Sverige ”född och levt i Europa” 10-20-30-40…. år, och har vana att åka på tåg./Själv har jag född och levt i Ungern 32 år.Länder i Europa satsade långsiktig på tågtrafik innan Miljöpartiet har funnits huvudtaget och dem satsar hela tiden fast dem har paralellt flyget också, men inte 12 mill avstånd.

 22. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Till JLd:
  Om du tittar på vårt partiprogram lång tillbaka, då kan du se faktist att vi har haft den ideologi från början.Tänk om ni skulle har lyssnat oss redan då! Järnvägen med snabbtåg till Landvetter skulle vi kunnat åka idag.När du skriver så som du gör så känns det att du själv förstärka Miljöpartiets trovärdighet. Kanon!

 23. Mmia skriver:

  Elof: Jag inser att din värld slutar vid kommungränsen.

 24. Elof skriver:

  Mmia
  Varför skulle den göra det? Bara för att jag inte vill sponsra dina resor med mina skattepengar? Har bland annat bott på annan ort än Lidköping och även studerat på en annan ort så du får allt komma med något bättre för att försvara att du vill göra av med mina skattepengar för att du ska åka på dina semesterresor från Hovby.

 25. Mmia skriver:

  Anna K L : du har förutfattade meningar som du borde skämmas över! Jag bodde i Basel som barn, min man är dansk och jag har bott i England och Luxemburg. Så jag bör nog inte kalla mig för ”ny europé”.

  Men jag är också lokalpatriot och önskar allt gott för Lidköping, inklusive tidsenliga kommunikationer, vilket inkluderar en flyglinje till Landvetter samt att mp skall ta sitt förnuft tillfånga i detta ärende, men det är väl en utopi..

 26. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Till Mmia:
  Min svenska kanske inte riktig korrekt, men jag har lärt mig en sak att när man använder citat tecken då måste man citera korrekt.Jag skrev aldrig “ny europé”. Jag citerade exakt som du skrev själv, läs dina egna rader engång till, eller kanske jag behöver gå på grund SFI.Jag ser bara att vi såra varandra helt onödigt mångagånger här på debatt sidan, istället koma med fakta och helst med respekt.Alla skulle känna på den!

 27. Gunnar skriver:

  Skall man ut och flyga på långresa så behöver man väl inte anslutningsflyg från Hovby. Lidköping är och förblir en småstad

 28. Madeleine Larsson skriver:

  Exempel på snabba tåg:
  Restiden mellan Bryssel och London är mindre än två timmar, och London-Paris två timmar och en kvart. Ett annat exempel är Spanien med sina höghastighetsbanor. Även Sverige skulle kunna genomföra storsatsningar på järnvägen. Allt handlar om att vilja, och att vilja det nu! ( vi var en av de sista länderna att satsa på järnväg redan under järnvägens barndom…)

 29. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Till Mmia:
  Jag erkänner att jag är inte felfri, men jag skäms inte för den, tvärtom! Vi har alla våra svagheter mer eller mindre. Viktigaste är att man är medveten om den och att man ska försöka att bli en bättre människa med tiden .Ursäkta för mina åsikter, men det känns så att dina argumenter var minst sagt egoistiska.Det finns olika aspekter när man tar ansvar.För mig den moraliska ansvaret väger tyngre än bekvämlighet eller ekonomi.Sorry

 30. Erik, Socialistiska Partiet skriver:

  Det spelar ingen roll vad Mp, eller för den delen vi andra partier o organisationer som är motståndare till det där kamikaze-projektet, tycker. Sossarna o borgarna kommer genomföra det i vilket fall som helst. Därför så behövs det en stark strömning i folkrörelser och på gator och torg för att stoppa dårskapet. Och jag önskar Mp lycka till med lördagens torgmöte!

 31. JLd skriver:

  Anna KL
  Ert partiprogram långt tillbaka?
  Ni har samregerat med S under ett flertal år, vart är järnvägarna?
  Fram till att dom kommer får andra alternativ användas. Idag bil, beräknad avfärd från Lidköping är då 2,5 tim före avgång.
  Detta bör matchas av allmäna kommunikationer.

  Elof.
  Det var Anna som tog jämförelsen var 20 min och förde in den i debatten.

 32. Anna Kelemen Ejstes Mp i Lidköping skriver:

  Politiken är ett kompromiss och framför allt ett givande och tagandet. Miljöpartiet har mer inflytande nu än vi hade före mandat perioden. Miljöpartiet är mot att ha nya inrikes flyglinjer under 50 mil. Vi vill satsa hållbart och långsiktig och då är det tåg som gäller!Får vi mer mandat till nästa valet så du får ser att händer saker på den fronten också.Ger oss en chans och alla andra.Vi ses kanske på torget imorgon!

 33. JLd skriver:

  Anna

  Den dagen som Landvettertåget rullar in på Lidköpings station så kan flygets vara ifrågasättas.
  Där är vi inte nu så då anser jag att anslutningsflyg är en bra idé.
  MP Jobba positivt och se till att alternativen är klara först, istället för att bromsa innan bra alternativ finns.

 34. martin skriver:

  Om Miljöpartiet skall växa får man sluta att vara ett extremt parti som bara värderar alla frågor utifrån miljö.Det finns många andra värden i helheten som gör att det är mångfald som gäller,inte enfald. I denna lokala flygfråga agerar ni enfaldigt med en massa felaktiga spekulationer som grund.
  Stå på torget och sprida felaktig information ger inget förtroende.
  De räkneexempel ni börjar skriva om i media har inget med verkligheten att göra.

Kommentarerna är stängda