Gå direkt till Nyheten (KF:s apoteksbolag köper apotek i Lidköping och Vara)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

KF:s apoteksbolag köper apotek i Lidköping och Vara

Publicerad Monday, 09 November 2009, 11:06 av Redaktionen

Kronans Droghandel köper 171 apotek i Sverige av Apoteksbolaget – bl a apoteket Lejonet på Nya Stadens torg i Lidköping och apoteket Lejonet på Allégatan i Vara.

Kronans Droghandel Retail AB köper apoteken från Apoteket AB till ett värde av 1,56 miljarder kronor.
Apoteken finns över hela landet och har tillsammans 931 anställda i slutet av 2008. Köpet förutsätter Läkemedelsverkets och Konkurrensverkets godkännande. Nu förbereds för det praktiska övertagandet av apoteken.

Som en del av omregleringen av den svenska apoteksmarknaden säljs 466 apotek till företag och 152 till entreprenörer av totalt 946 apotek som ägts av Apoteket AB. Kronans Droghandel fick förtroendet att köpa och driva 171 av dessa apotek.

– Vi har väntat på den här dagen och vi är stolta och glada över att inom kort kunna slå upp dörrarna till Kronans Droghandels 171 apotek. Snart är vi tillbaka där vi en gång började för över hundra år sedan – bakom apoteksdisken, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.

– Genom samarbetet med Kronans Droghandel får våra medlemmar och kunder tillgång till receptfria och receptbelagda läkemedel via apotek som är delägda av konsumentkooperationen. Det blir ett viktigt komplement till det receptfria sortiment som vi just nu rullar ut i Coops butiker och stormarknader, säger Lars Idermark, vd och koncernchef KF.

Kronans Droghandel har förberett sig för den omreglerade marknaden i över ett år med målet att bli en av de ledande apotekskedjorna i landet. En ny, stark, organisation har etablerats i Stockholm som nu är fullt förberedd att ta över apoteken när affären avslutas. I samarbetet med KF finns planer på att öppna flera nya apotek. MedMera-kortet kommer att gälla på Kronans Droghandel.

Det blir ett nytt koncept som Kronans Droghandel kommer att presentera. Företaget har goda förutsättningar att driva en apotekskedja genom den långa erfarenhet som finns om läkemedelsbranschen och genom de förberedelser som genomförts.

– Pressmeddelande –