Gå direkt till Nyheten (120.000:- för att utveckla matematiken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Linda
  3. I morgon:
  4. Alf och Alvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

120.000:- för att utveckla matematiken

Publicerad torsdag, 27 augusti 2009, 09:08 av Björn Smitterberg

Lidbeckska skolan i Lidköping har fått 120.000 kronor i bidrag från Skolverket för utvecklingsinsatser i matematik. Det är Karolina Löfving, en av lärarna, som under våren ansökte om stöd för att utveckla undervisningen i matematik på Lidbeckska skolan – och i fredags kom besked: Av 87 miljoner kronor som fördelades gick 120.000 kronor till Lidbecska skolan.

I våras fick skolan stöd av Teknikföretagarna i Väst med 50.000 kronor som Anna Smedman driver ett särskilt projekt för nu.

Det nya projektet är att få fler elever på skolan att nå godkänt betyg. Arbetet skall ske i tre delar:

– Teoretiskt genom att skapa tydliga arbetsplaner och modulsystem för de olika målen i ämnet samt utveckla modulsystemet att omfatta alternativa inlärningsstilar (praktiskt och interaktivt). Tanken är att det skall vara lätt att skicka med eleven ett intyg på godkända delar av matematikmålen då de lämnar behandlingshemmet om de inte hinner fullfölja kursen.

– Uppbyggnad av en materialstation med laborativt material, fortbildning i laborativt arbetssätt i matematik.

– Inköp av en Smartboard samt utbildning i användandet.

Smartboard är ett nytt pedagogiskt verktyg som många lärare och elever lärt sig uppskatta. Här kan alla lektionsanteckningar från whiteboard-tavlan sparas i datorn för att sedan ta upp dem igen vid nästa lektionstillfälle, att kunna ta in bilder och rita och förklara rätt på, visa ett videoklipp och stanna filmen och rita och förklara ett skeende.

Lidbeckska skolan drivs av Margretelunds Behandlingshem i samarbete med Campus Lidköping.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet