Gå direkt till Nyheten (Debatt: Om det blir pengar över på Motorarenan…)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Torsdag 02 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Om det blir pengar över på Motorarenan…

Publicerad måndag, 13 oktober 2008, 19:54 av Redaktionen

– Om det blir pengar över på motorarenan kanske de kan omdisponeras så fotbollens konstgräsplan kan få ordentlig belysning, skriver signaturen Sportinresserad i en debattartikel.

Grattis till motorarenan
 
Ett stort grattis till motorsportföreningarna för den fina anläggning som har tagits i bruk och går under namnet Lidköpings MotorsportArena. Med denna satsning har man nu en arena som är i toppklass och medger tävlingar till och med på internationell nivå. Naturligtvis kommer den att innebära ett lyft för alla motorsportintresserade i Lidköping med omnejd och säkert medför arenan att intresset hos ungdomarna ökar. I förlängningen får vi kanske fram motorstjärnor i vår kommun?
 
I nuläget verkar det rent av bli så att anslagen räcker till och det blir en bra slant över. Detta borde kunna ge en möjlighet att ordna en komplettering av belysningen vid fotbollens konstgräsplan. Sporten utvecklas succesivt till att omfatta spel nästan hela året. Inom lidköpingsområdet finns flera tusen aktiva spelare och planen används flitigt. Med detta inlägg riktas en vädjan till Kultur- och fritidsnämnden att vidta lämpliga åtgärder för att kunna få disponera pengar av ovan nämnda anslag för att rätta till belysningen så att man kan spela matcher på konstgräsplanen.
 
Sportintresserad

16 kommentarer på “Debatt: Om det blir pengar över på Motorarenan…”

 1. Ronny Persson skriver:

  Om det blir pengar över så tycker jag att dom skall användas till att försöka med nåt bullerdämpande staket eller dylikt så att grannar inom några kilometers avstånd åter kan höra fågelsång och inte bara motorbuller.
  Störd

 2. Tobbe skriver:

  Går alldeles utmärkt att spela matcher där, gjort det hela säsongen med Lidans SK. Jag ser hellre att det ordnas med omklädnings rum.

 3. kan ha fel skriver:

  en fråga menar du den konstgräsplan som är vid folketspark eller för är det den så undrar jag vad det är för stora lampor som siter vid varje hörn är till för

 4. TG skriver:

  Självklart ska motorsporten släppa till pengar, vi motorintresserade kan ju gå på fotboll istället.!

 5. Insatt skriver:

  Kan ju skänka pengar till De la Gardie för de har väl nästan sponsrat hela Arenan med att bygga den och nu behöver de bygga klart?

 6. Måste bara säga att..... skriver:

  man blir fundersam när man läser Ronny Persson! Inte kan du väl vara störd, inte! Alla har ju sagt att det inte stör det minsta! Och är man där eller utanför är det ju inget oväsen direkt! Och det är bara du som skrivit detta! Bra, bara en som är störd av denna anläggning! Och kanske inte ens det!

 7. anders skriver:

  Ja det är ju en lysande idé att motorarenan ska betala ljuset som uppenbarligen redan finns. Men tjänster och gentjänster… Får vi då köra speedway på eran fotbollsarena som tack? :)

 8. Tjalle Tvärvigg skriver:

  Håller med Ronny !

  Vid viss vind är det ett störande ljud från Motorbanan. Så sätt upp ett bullerstaket så är allt frid å fröjd!

 9. Spelare skriver:

  Har själv spelat på planen och håller med att belysningen inte är av det bästa, men det finns iaf belysning.
  Hoppas att dom har på värmen under planen konstant så det inte blir som i vintras då man inte kunde träna för dom hade glömt att sätta på värmeslingorna!

 10. Sportintresserad skriver:

  Nu var ju inte alls meningen att ta några pengar för motorsporten, som för övrigt också gratulerades till den fina anläggningen. Avsikten var att om det finns pengar över på det objektet så kunde man ju rätta till belysningen så att man kan spela tävlingsmatcher på kvällstid. Det är inte stor kostn.

 11. Lady.Al.Capone skriver:

  Varför inte investera pengarna i ett hem för de hemlösa i Lidköping.

 12. Tommy skriver:

  Men kära Lady A.C. Vad hade detta med debatten om pengar till skilda sporter. Det finns väl andra instanser för dessa ändamål

 13. Oven skriver:

  Börja med att skylta upp ordentligt till motorstadion, det vore väl använda pengar.

 14. heylon skriver:

  debatt eller gnäll
  känns som att sakfrågorna får stå vid sidan ibland, visste inte att de la gardie sponsrade stadion ,trodde de fick ypperliga tilfällen till praktik och träning i maskin och anläggningsarbeten ,skall de ha lön också? av vem ? kommunen eller ?

 15. Matti Johansson skriver:

  visst är det underbart att vi äntligen fått nåt ställe för motorintresserade.
  men det är lååång väg kvar till en färdig arena.
  pullingen= klar,
  gokart har kört en tävling, men kartingbanan har lång väg kvar, ljusen skall upp m.m m.m
  motorcross, ej klar. rallycross, ej klar. Enduro, ej påbörjad.

 16. Leif skriver:

  Kanske man också kan skjuta till några kronor av ”överflödet” till en liten asfalterad minimotorcyckel bana.

Kommentarerna är stängda